Lady of Wine
Lady_of_Wine_kontakt

O nama

Pre nekoliko godina jedna od nas dve je nakon prelomnog životnog perioda putovala na more sa ćerkom (odraslom, ovo napominjem iz jednog razloga koji sledi) i skrenula samo nekoliko kilometara van autoputa da napravi pauzu. Pauza se pretvorila u noćenje (ćerka je htela i mali odmor od nekoliko dana) jer nakon otkrivanja izvrsnih vina, put nije mogao da se nastavi. Na toj pauzi nastale su prve fotografije za Instagram lady_of_wine_serbia, a ljubav prema vinu je dobila i svoj virtuelni prikaz.

Nakon povratka sa mora, jedna od nas dve je pozvala drugu sa predlogom da napravimo zajedničku emisiju sa istim nazivom, koja će promovisati srpska vina. Ali, gde su granice? Vino ih bar ne prepoznaje i u našoj emisiji takođe nema granica.

Iza jedne od nas dve, kao i kod mnogih u Srbiji, postoji porodična tradicija u proizvodnji vina. Vino je na neki način bojilo svaki poseban (a i sasvim običan) trenutak njenog života jer je čak i njen dolazak na ovaj svet proslavljen, između ostalog, i vinom. Te izuzetne godine deda Peča je napunio bure od 500 litara za svoju prvu unuku i svake godine o toj tekućini brinuo na samo njemu poznat način. Kada je deda Peča dobio svog prvog praunuka, vino je pretočeno u boce sa etiketom koja je njemu posvećena.

Deda Pečino vino je bilo vredan poklon prijateljima i ljubiteljima vina, a danas postoji samo na polici kao amanet vinarstvu i svim vrstama ljubavi. Jedna boca, a toliko vrednosti u njoj koje treba širiti dalje kao nit koja povezuje generacije koje su iza, ali i ispred nas…

Kontakt