Lady of Wine
Dr. sci. Saša Vujić
Ladies of Wine

Dr. sci. Saša Vujić

Profesija 

Doktor ekonomskih nauka, konsultantski i profesorski angažman na predmetima iz oblasti marketinga i turizma. Dugogodišnje radno iskustvo u finansijskom i mikrokreditnom sektoru, na projektima Svjetske banke. Certificirani revizor i ovlašteni računovođa. Član Revizorskog odbora MKO.

Prvo radno mesto

U očevoj firmi Botex Sarajevo, BiH

Trenutno radno mesto

Fragaria – Boutique vinarija, Lukarevina, osnovana 2019. godine u Župi

Mesto gde živite 

Na realaciji Sarajevo, BiH – Brač – Lukarevina, Aleksandrovac Župa

Uzor u vinarstvu

Župski vinari koji su iskreno i duboko zaljubljeni u svoje vinograde i vina, a što je najvažnije nesebični su u pružanju vinarskog znanja i iskustva u pravljenju svojih vina. 

Najveći lični uspeh

Smatram da je najveći uspjeh održati porodicu na okupu i sretan brak, u kojem smo sa puno ljubavi naučili djecu Marinu i Anju, da se snalaze u životu bez roditelja.

Najveći profesionalni uspeh 

Dva uspješna porodična biznisa koja smo pokrenuli od samog početka.

Vino koje pravite, a koje biste uvek preporučili

Uvijek sam obožavala piti Sauvignon Blanc, zato pravimo Fragaria White Sauvignon Blanc, koje je dobilo srebro na AWC Vienna „International Wine challenge 2020“, u konkurenciji od 11.232 vina, kao i na manifestaciji Veliko ocjenjivanje vina Srbije 2021.

Vino koje pravi neko drugi, a koje biste uvek preporučili

Sva župska vina su za preporuku, Aždaja Spasić, Stota suza Minić, 100% Radovan, No ½ Ivanović, Pitoma Ružica Todor, Dva drugara Tri planine, Kostina vina….

Šta biste promenili u srpskom vinarstvu?

Veću pomoć države i lokalne samouprave srednjim i malim vinarijama u manje razvijenim dijelovima zemlje.

Destinacija za vaš lični hedonizam (domaća i strana)

Strana destinacija je svakako Bordo, koje je ostavilo ogroman utisak na mene. A domaća – naravno more i čaša vina uz ribu.

Kad bi se snovi ostvarivali, vaš vinski san bi bio…  

Da Župa postane čista, zelena, moderna i uređena turistička destinacija za sve one koji uživaju u vinu i u prirodnim ljepotama. Fragaria želi dati ljudima priliku da provedu lijepe trenutke uz naša vina koja povezuje drage ljude i lijepe trenutake. Ljubitelji naših vina su naši prijatelji, to su članovi naše porodice, novi dragi ljudi koje upoznajemo na našem putu. Često nemamo vremena za odmor i uživanje, a život je kratak, zato u svemu treba uživati i uvjek za to pronaći vrijeme jer, na kraju, to jedino i pamtimo.