Lady of Wine
Plantaže
Events,  Vinski uspesi

Vina Plantaža opet zablistala

Na najvećem vinskom takmičenju u regionu The Balkans International Wine Competition, vina kompanije „13.Jul-Plantaže“ osvojila su osam priznanja: dva dupla zlata, dve zlatne, dve srebrne, jednu bronzanu medalju, kao i priznanje za najbolje vino iz Crne Gore.

Najboljim vinom iz Crne Gore proglašen je Stari podrum Vranac iz berbe 2013, koji je ovog puta dokazao neprikosnovenost i svetski kvalitet Vranca uzgojenog na kamenom tlu, sunčanog Ćemovskog polja. Izuzetan uspeh ostvarila su i crvena vina Vladika 2018 i Stari podrum cuvee 2013, osvajanjem duple zlatne medalje. Zlatne medalje pripale su i vinima Malvazija 2019 i Vrancu Reserve 2015. Srebrom je nagrađen Vranac Barrique 2016 i Kratošija 2017, dok je Premijer 2013. okićen bronzanom medaljom.   

Ovogodišnje ocenjivanje vina BIWC održano je 3. i 4 juna u Skoplju, kada je međunarodni žiri degustirao više od 900 uzoraka balkanskih vina. Odluke žirija o trofejima i medaljama objavljene su na ceremoniji u Sofiji, održanoj u okviru Balkanskog vinskog festivala.

Kompanija “13. JulPlantaže” kontinuirano dokazuje kvalitet svojih vina na najprestižnijim vinskim takmičenjima širom sveta, a medalje sa ovogodišnjeg BIWC su još jedna potvrda vrhunskog kvaliteta crnogorskih vina.