Lady of Wine
Lady of Wine Dani prokupca
Club

Dani prokupca u Clubu Lady of Wine

Dani prokupca obeleženi su i u Clubu Lady of Wine, u okviru promocije koju organizuje Dejan Maslovara, vlasnik vinoteke Wine&Pleasure, a koji je za ovo veče izabrao predstavnike koji zaslužuju da se isprobaju i u ženskom društvu. Prokupac je balkanska, autohtona sorta, koja se na vinsko tržište nakon decenija zanemarivanja, vratila na velika vrata, a postaje sve veći adut srpskih vinara na domaćem i  inostranom tržištu.

Gost u Clubu bila je nutricionista Ana Popović-Lipowatz koja živi i radi na relaciji Beč-Beograd, a uz priču o hrani i vinu predstavila je svoju prvu knjigu „Dijeta – najbolji način da se ugojite“. Pošto je ovo večita ženska tema, bilo je puno pitanja, ali i odgovora koji nas nisu previše razočarali jer – vino je ok i kad ste na dijeti, samo umereno.

Dobro društvo i dobro vino mnoge od nas je podsetilo na neka druga vremena, a knjiga producenta Željke Zebić „Tajna srca malenog“ nas je vratila u vreme kada su nam se događale prve ljubavi i kada smo pravile prve korake ka ovome gde smo sada. Željka je vino otkrila zbog zdravlja, a pisanje kao novi životni izazov.

Naravno, ukusni zalogaji između priče i vina samo su još jedan delić hedonizma, a u ovom slučaju naši gosti iz Stare Hercegovačke kuće otkrili su nam bogati asortiman proizvoda iz Hercegovine koji mogu da se kupe i u Beogradu. Na ovom skupu, neke članice su se posebno obradovale jer su ih sirevi i mesni proizvodi podsetili na detinjstvo.

Lepa atmosfera vidi se i na fotografijama i našim licima, a za taj deo priče je ovog puta bila naročito  inspirisana Vesna de Vinča, koja je „lovila“ posebne trenutke ove večeri.

Mesto dešavanja: Vinoteka Wine&Pleasure

Foto: Vesna de Vinča