Lady of Wine
kuglof_vinarija Kovačević 2
Zadovolji čula

Sremski kuglof i crveni bermet Kovačević

Milena-Kovačević_vinarija-KovačevićMilena Kovačević, mama Miroslava Kovačevića, vlasnika vinarije iz Iriga, poznata je kao vrsna kuvarica, posebno kada su u pitanju dezerti. Za svoje torte i kolače do sada je dobila brojne nagrade, a nama je otkrila kako pravi sremski kuglof za koji je dobila zlatnu medalju. Recept za ovaj kuglof se u porodici Kovačević prenosi sa kolena na koleno, tako da ga je Milena nasledila od svoje majke.

Za smesu je potrebno: 4 jaja, 12 kašika šećera, 12 kašika brašna, 6 kašika mleka i prašak za pecivo. Sve se pomeša, smesa se sipa u kalup u kojem se peče kuglof,  a zatim se preko nje prelije istopljeni kakao kako bi se dobile nijanse boja kada se ispečeni kuglof preseče. Milena stavlja u kuglof orahe, suvo grožđe, pomorandžu, višnje… ali kaže da je stvar ukusa koji će se dodaci ubaciti u smesu.

Kako da znate kada je pečen? Na nožu ne ostaje testo.

Tradicija u proizvodnji bermeta, slatkog dezertnog vina, takođe je prenošena kroz generacije u ovoj porodici, a crveni bermet je pravi izbor uz ovaj ukusni kuglof po preporuci gospođe Milene.

kuglof_vinarija Kovačević 2

Crveni bermet Kovačević se proizvodi po jedinstvenoj tradicionalnoj recepturi od sorte Cabernet Sauvignon, obogaćen lekovitim biljkama i začinima.

kuglof_vinarija Kovačević