Lady of Wine
Vinarija_Pusula
Poseti vinariju

Vinarija Pusula: Svako vino ima svoju poruku

Zbog ljubavi prema prirodi zasađeni su prvi vinogradi na brdašcu Pusula u selu Miličinica (Pocerina, Valjevo), po kojem vinarija i nosi naziv. Pusulama su se u neka davna vremena nazivale poruke i zbog toga i njihova vina imaju slogan – vina sa porukom.

Dijana Milić, jedna od vlasnica, kaže da su prvo posadili ono što najviše vole: Sauvignon Blanc, Pinot Noir i Cabernet Sauvignon. Vinogradi su doneli više roda nego što su se vlasnici nadali, pa se hobi pretvorio u posao. Zasadi su se širili tako da danas (zajedno sa kooperantima) imaju oko 20 ha pod vinovom lozom. Svi vinogradi se nalaze na osunčanim padinama, na potezima koji prijaju i ostalim sortama (Chardonnay, Gewurztraminer, Semion i Cabernet Franc).
Dijana Milić – Vinarija Pusula

Vina Pusula karakteristična su i na prvi pogled jer su etikete ispisane sitnim pisanim slovima – već pomenutim porukama o vinu, ljubavi čoveka prema prirodi i životu. Najpoznatija je svakako poruka na etiketi Pusula Sauvignon Blanc, koja počinje sledećim tekstom: “Ja umem da upalim vatru i ugasim požar”.

Vinarija Pusula

  • Sedište: selo Miličinica (Pocerina)
  • Vina: Pusula Sauvignon Blanc, Pusula Traminac, L’estuaire (Sauvignon Blanc i Semilion), Pusula Cabernet Sauvignon, Pusula Cabernet Franc, Pusula rose

Snimanje emisije Lady of Wine u vinariji Pusula