Lady of Wine
Terrasse à l’Ombre Tikves
Vinski uspesi

Vinsko savršenstvo iz doline Rone

Dvostruka zlatna medalja i proglašenje „Najboljim vinom iz doline Rone“ na cenjenom vinskom takmičenju „Mundus Vini“ u Nemačkoj, izuzetan je uspeh za vino Terrasse à l’Ombre (Terasa u senci). Ovo vino zanimljivog imena, ali još izazovnijih aroma, deo je portfolija ekskluzivnih vinskih brendova Tikveš Châteaux & Domaines i rezultat sinergije jedinstvenog regiona iz doline reke Rone i posvećenosti vinarije Tikveš.

Promocija vina Terrasse à l’Ombre održana je istovremeno u nekoliko gradova – u Beogradu, Podgorici, Zagrebu i Banja Luci, a iz Francuske se uključio Filip Kamb kao i enolozi koji trenutno tamo rade. U Beogradu, u hotelu Crowne Plaza, imali smo priliku da čujemo Svetozara Janevskog, predsednika Upravnog odbora „Tikveša“, koji je rekao da ovako značajne nagrade i priznanja uzdižu Terrasse à l’Ombre među svetske vinske ikone i čine Tikveš jednim od najboljih svetskih proizvođača vrhunskih vina.

Zasluga za ovaj uspeh pripada celom enološkom timu koji predvodi glavni enolog Marko Stojaković, koji kreira i ostala vina uz savete Filipa Kambija.

Terrasse à l’Ombre

U vinu Terrasse à l’Ombre dominira Grenache Noir, pa ako se na to doda i začinski bogat Syrah dobije se vinsko savršenstvo, bogato, složeno i upečatljivo vino celog tela i savršeno uravnoteženog ukusa, sa obiljem baršunastih tanina i nenadmašnom elegancijom.

Inače, francuska vinarija Château de Gourdon postoji od 1870. godine, a od 2018. deo je sistema „Tikveš“.