Lady of Wine
Izaberi vino

Žuti cvet – Vinarija Aleksić

Kažu da je vino ambasador zemlje iz koje dolazi, da prenosi miris i ukus podneblja gde nastaje, a belo vino Žuti cvet je svakako pravi ambasador vinarije Aleksić iz Vranja. Proizvedeno je od muskatne sorte grožđa tamjanika i veoma je lagano i aromatično. Ima samo 11% alkohola i u njemu može da se uživa u bilo kojoj prilici.

Žuti-cvet-–-Vinarija-Aleksić-1
Boja vina je svetložuta, kristalno bistra, a u mirisu su dominantne cvetne i herbalne arome. Preporuka je da se servira na temperaturi od 10 stepeni.
Žuti cvet je jedno od najprodavanijih vina vinarije Aleksić sa skoro 70.000 boca godišnje.
A zašto “Žuti cvet”?
Simbol Vranja, grada na jugu Srbije, je žuto cveće, a tamjanika kao sorta je izuzetno mirisna. Želja njenih proizvođača je bila da povežu upravo te dve karakteristike u jedno ime koje će biti jasan pokazatelj svakom potrošaču šta ga očekuje u boci.
Žuti cvet – Vinarija Aleksić 2
Na etiketi vina je zabeleženo: “Žuti cvet je za vas koji umete da pružite ruku, da otvorite srce. Žuti cvet je za one koji se ne plaše da žive svoje snove jer zaslužujete samo najbolje!”
Osim ovog mirnog vina, sa istim nazivom odnedavno postoji i penušava varijanta tamjanike, koja podjednako osvaja svojim mirisom i ukusom.

  • Vinarija: Aleksić, Vranje
  • Sorta grožđa: tamjanika
  • Količina alkohola: 11%