Lady of Wine
Podrum Pevac
Poseti vinariju

Podrum Pevac: Dodir ženske ruke na etiketama

Proizvodni pogon Podruma Pevac nalazi se nedaleko od Kragujevca, u mestu sa idiličnim nazivom Cvetojevac. Aleksandar Stanković je svoje iskustvo iz ugostiteljstva pre više od deset godina odlučio da iskoristi za stvaranje kvalitetnih srpskih rakija, a pre izvesnog vremena kao kruna poslovanja pokrenuta  je proizvodnja vina.

Dizajn i pakovanja su sastavni deo kreiranja brenda za koji je zadužena Aleksandrova supruga Ivana Nikolić Stanković, dizajner po struci. Zbog dodira ženske ruke njihovi nazivi i etikete su posebno zanimljivi jer ne prate tradicionalno brendiranje sorti od kojih se vina proizvode, već su inspirisane svakodnevnim asocijacijama.

Ideja ovo dvoje mladih ljudi je da za sada dostignu limitirane serije u proizvodnji od 20.000 buteljki godišnje, a da rakija, kao proizvod koji ne traži slugu – kako kaže Aleksandar, i dalje ostane glavni proizvod firme. Iako kažu da se ne opterećuju da li će svake godine proizvesti vino za svaku etiketu koju imaju ili će smišljati nešto novo, ozbiljnost sa kojom stvaraju svaki novi proizvod donela im je poslednjih meseci i brojne nagrade na sajmovima i van granica naše zemlje.    

Podrum Pevac

  • Sedište: Cvetojevac, Kragujevac
  • Kapacitet vinarije: 30.000 litara godišnje
  • Vina: Izazov (Tamjanika), Gušt (Chardonnay), Gušt (Chardonnay) barique, roze Kukuriku (Caberne Franc), Zagrljaj (Merlo)

Snimanje emisije Lady of Wine u podrumu Pevac